Lehce aktualizovaná podoba webu

Po dlouhé době jsem se rozhodl provést menší změny na tomto webu. Krom lehké úpravy designu je pro vás, návštěvníky, podstatné objevení horního menu, které slouží zejména jako zkratka (není třeba projíždět menu po levé straně stránky). Rozhodl jsem se také přidat ucelené informace o konferencích, kde jsem vystupoval jako přednášející, takže už se nejedná o sem tam nějaký příspěvek, který vznikl pouze v případě, že jsem se dokázal přinutit jej napsat.

Mezi méně viditelné změny patří čistší úprava šablony. Nová verze stránek využívá stejnou šablonu jako ta stará, jen jsem zasahoval pouze do souborů stylů (CSS) a ne do kódu samotné šablony, protože to zkrátka nebylo nutné. Výhoda tohoto postupu spočívá v tom, že mohu provádět výraznější změny, aniž bych se musel obávat, že se mi celá šablona rozsype pod rukama.

Asi největší motivací k úpravě stránek představoval jejich přesun na virtuální privátní server umístěný u sdružení VPSFree.cz. Další důvod naleznete v certifikační autoritě Let’s Encrypt; web by měl být nyní dosažitelný přes HTTPS s důvěryhodným certifikátem.

Podoba webu ještě není konečná, ale nechystám se v dohledné době na žádné větší úpravy. Je třeba jen doufat, že VPS nějakou dobu vydrží.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *